Велигденска честитка од парохијата во Гевгелија

Гевгелија, 4.5.2013 /к.мк/ – Верниците од парохијата „Свети Петар и Павле“ Гевгелија со својот парох о.Димитар Ташев на сите верници и духовенството од Апостолскиот егзархат во Македонија им го честитаат Велигден – Христовото воскресение посакувајќи им благослов и многу милости од воскреснатиот Исус.

Со својата смрт на крстот Исус ја победи смртта и нам ни дарува живот вечен. Христос секогаш победува. (о.Д.Т.)

Категорија: Македонија

За авторот

Write a Comment

<