Бискуп Стојанов се сретна со Н.Е. господин Џерџ Дедај

Бискуп Стојанов се сретна со Н.Е. господин Џерџ Дедај

На 2 април 2019 година, Н.В.П. монс. Киро Стојанов, Скопски бискуп и Струмичко-скопски епарх, во Бискупската резиденција се сретна со Н.Е. господин Џерџ Дедај, амбасадор на Република Косово во Република Македонија.

Средбата се одвиваше во духот на добрососедските односи, активностите на Црквата, а пред сѐ за претстојната Апостолска посета на папата Фрањо на нашата Земја. Посетата на папата Фрањо е оценета многу важна како за земјата така и за регионот.

к.мк

Категорија: Вести, Македонија

За авторот