Бискупот Стојанов го благослови камен темелникот на црквата во Куманово

Бискупот Стојанов го благослови камен темелникот на црквата во Куманово

Во понеделик 23 јануари 2023 година Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов го благослови камен темелникот на црквата „Божјо милосрдие“ и пасторалниот центар во Куманово.

На овој свечен момент присуствуваа светштеници од Скопска бискупија и Струмичко – скопска епархија, архитектот г-дин Антон Кајтази, претставници од Општина Куманово во името на градоначалникот Максим Димитриевски, како и верници од Куманово.

Католичката црква во Куманово, која започна да се гради се наоѓа на улица Васко Карангелевски.

к.мк

Категорија: Вести, Македонија

За авторот