Архиепископот Стефан: Посетата на папата Фрањо претставува признание и почит кон државата и граѓаните

Архиепископот Стефан: Посетата на папата Фрањо претставува признание и почит кон државата и граѓаните

Во изјава за ТВ Тера Поглаварот на Македонската православна црква – Охридска архиепископија Г.г. Стефан оцени дека посетата на папата Фрањо на Македонија  претставува признание и почит кон државата и граѓаните.

Доаѓањето на неговата светост, пред сѐ, го сметам како признание на Владата на Ватикан и на Светата Столица ватиканска, признание пред сѐ, на Република Македонија и подавање рака во овие времиња на искушение кон Република Македонија, кон македонскиот народ и кон граѓаните на Македонија. И нашата и сета црква ја држи самиот Бог.

к.мк

фото:papa.mk

Категорија: Вести, Македонија

За авторот