Tag "Laudato si’"

Врати се на почетна
Ватикан

Папата: Порака до учесниците на собирот за екологија во Краков

Светиот Отец испрати пораката до учесниците на собирот „Целосна екологија. Laudato sì – Младите протагонисти на промени“ кој се одржува во Краков на почеток на седмицата посветена на Светскиот ден

Ватикан

Млади ја понесоа енцикликата „Laudato si“ на Северниот пол

Папа Фрањо испрати писмо на група млади Аргентинци во мисија на Северниот пол. Младите со себе носат примерок од енцикликата „Laudato si“,

Ватикан

Објавена втората енциклика на папата Фрањо „Лаудато си“

Со „Лаудато си – (Laudato si), грижа за заедничкиот дом“ започнува новата енциклика на Папата за екологијата, која е објавена на 18 јуни во новата Синодална сала во Ватикан.