Tag "љубов"

Врати се на почетна
Ватикан

Пресветата Троица е повик да живeеме едни за други

Празникот Пресвета Троица нè потсетува на тајната на единствениот Бог во три лица – Отец, Син и Свети Дух – кои се поврзани „еден со друг, еден за друг и

духовнитекстови Размислување Свет

Слово на животот: Бог е богат со милост

 „Но Бог кој е богат со милост, поради големата негова љубов, со која нѐ засака, иако бевме мртви поради гревовите наши, нѐ оживеа во Христа“ (Ефес 2, 4-5)

Ватикан

Папата: Четирите нови светици се сведоци на љубовта кон сите

Да се остане во Бог и во Неговата љубов, за да се навестува со зборови и со животот воскресението Исусово сведочејќи единство меѓу себе и љубов кон сите

Ватикан

Папата на Царице Небесна: Исусовата љубов е конкретен пат

Љубовта која Исус ни ја заповеда е конкретен пат за излегување од себе; таа е љубовта која се манифестира и покрај разликите во мислењата или карактерите на конкретни луѓе,

Ватикан

Седум илјади деца од „Фабриката за мир“ ќе се сретнат со папата Фрањо

Седум илјади деца во понеделник, на 11 ма, ќе дојдат во Ватикан за да се сретнат со папата Фрањо и да разговараат за мирот, љубовта, прифаќањето  и интеграцијата.

Ватикан

Папата Фрањо: Сакајте се, како што Христос ја сака Црквата

„Се бара храброст да се љубиме еден со друг, како што Христос ја сака Црквата“, изјави папата Фрањо за време на генералната аудиенција на плоштадот свети Петар, исполнет со верници