Tag "чесна сестра"

Врати се на почетна
Сведоштва

Прогласено 70 чудо во Лурд: Гласот ми рече „Извади ги протезите“

„Се вратив во својата соба, и таму глас ми рече: “Извади ги своите протези. Изненадување. Можев да се движам“.

Вести Свет

Во Конго убиена чесна сестра

Во Мухунга, во Букаву во Демократската Република Конго во вторникот на 29 ноември 2016 година

духовнитекстови Размислување Сведоштва

Епископот и непознатата монахиња

Познатиот германски епископ Вилијам Емануел Кетелер (1811 – 1877) е еден од основачите на католичката социологија, за својот повик е должен благодарност на една непозната монахиња.