Tag "Централноафриканската Република"

Врати се на почетна
Свет

Луѓето во папата Фрањо гледаат Божји човек

Централноафриканска Република, каде што Светиот Отец ќе престојува на 29 и 30 ноември, нетрпеливо ја очекуваат средбата со папа Фрањо. Големо возбудување предизвика видеопораката

Ватикан

Објавена програмата за патувањето на Папата во Африка

Светиот Престол ја објави програмата за апостолското патување на Светиот Отец во Кенија, Уганда и Централна Африканска Република. Ова патување, од 25 – 30 ноември 2015 година