Tag "Твитер"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Преку твитер порака папата Фрањо повика на ненасилство

Папата Фрањо на твитер пораката што ја објави на 3 јануари 2016 година повика ненасилството

Ватикан Вести

Папата на твитер повика да го упатиме погледот на јаслите

Папата Фрањо на твитер порачува: „Да дозволиме да нѐ допре нежноста која нѐ спасува.

Ватикан Вести

Папата Фрањо со две нови пораки на твитер

На празникот Сите светци (1 ноември 2016 година), на твитер профилот на Папата се објавени две пораки.

Ватикан Вести

Папата преку Твитер: Молете се за мене

Во пораката кој папата Фрањо ја испрати на Твитер на 30 октомври 2016 година го порача следното: „Молете се за мене за моето патување во Шведска да придонесе за единство

Ватикан Вести

Папата на твитер за благодарност до Господ за изминатата година

Во твитер пораката од 31 декември 2016 година папата Фрањо повикува на размислување

Ватикан

Војната е мајка на секое сиромаштво

Војната е мајка на секое сиромаштво, голем ограбувач на човечките животи и души – со овој твит објавен на профилот @Pontifex, Светиот Отец повторно го предупредува светот на главниот извор

Ватикан

Папата: Средбата со Исус во Словото го менува животот

Секојдневното читање на Евангелието ни помага да го совладаме нашето самољубие и одлучно да го наследуваме Учителот, Исуса – е новata Твитер порака коај папата Фрањо ја објави на профилот

Ватикан

Твитер порака на Папата: Марија е полна со благодат

Два дена пред празникот Вознесение во небо на Блажена Девица Марија, Светиот Отец на Твитер профилот @Pontifex ја објави следната порака: „Марија е полна со благодат. Таа во моментот на

Ватикан

Папата ги повика младите да не се плашат од бракот

Драги млади, не плашете се од бракот: Христос со својата милост ги следи сопружниците кои се се Него соединети – стои на твитер профилот @Pontifex, кој има над 22 милиони

Ватикан

Папата Фрањо: Исповедта е Божја прегратка

Исповедта е света тајна на Божјата нежност, таа е негов начин на кој нѐ прегрнува, тоа е пораката на папата Фрањо објавена на Велики Вторник, преку твитер со која упати