Tag "судии"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата Фрањо до аргентинските судии: Каде има глад нема демократија

Во видео пораката која ја испрати до судиите од аргентинскиот капитол на Панамериканскиот одбор за социјални права и францисканска наука, Папата истакна дека богатството на светот се повеќе оди во

Ватикан Вести

Молитвената накана на Папата за месец јули е за интегритет на правдата

Молитвената накана на папата Фрањо за месец јули е посветена на судиите, судовите и адвокатите, кои спроведуваат правда во целиот свет

Свет

Папата Фрањо: Обединети во борбата против трговијата со луѓе

Трговијата со луѓе, дрогата, проституцијата и трговијата со органи се „вистински злосторства против човештвото и треба да бидат признати како такви и внесени од законите“.

Ватикан

Папата: Каде што нема милосрдие, нема ниту правда

Каде што нема милосрдие, нема ниту правда, а Божјиот народ често страда заради немилосрдното осудување – истакна Светиот Отец во проповедта на светата Литургија на 23 март