Tag "света Марта"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата: Нека решенијата на кризата предизвикана од коронавирусот биде во корист на луѓето, а не на парите

На светата Литургија во домот Света Марта, папата Фрањо посебно се молеше за политичарите и научниците да го пронајдат вистинскиот пат за решение на кризата која ја предизвика коронавирусот. Во

Ватикан Вести

Папата: Да молиме за денешните Јуди

Да молиме за луѓето кои во ова време на пандемија тргуваат со оние во потреба, ги искористуваат потребите на другите и ги продаваат. Да молиме за мафијашите, лихварите и многу

Ватикан Вести

Првото прашање кое Исус ќе ни го постави ќе биде: Каков е твојот однос кон сиромашните?

На светата Литургија во домот Света Марта, папата Фрањо посебни мисли повторно посвети на затворениците и на големиот проблем на пренатрупаност во затворите и се молеше одговорните да пронајдат решение.

Ватикан Вести

Никој да не го искористува овој тежок момент за сопствени интереси

На светата Литургија во домот Света Марта, папата Фрањо се молеше за исправна совест за да правиме секогаш добро во оваа тешко време. Во проповедта ги поттикна верниците да внимаваат

Ватикан Вести

Папата се молеше за оние кои мислат на сиромашните и гладните

Во петок 3 април 2020 година, петата седмица од Великиот пост, односно т.н. Жален петок, светата Литургија која папата Фрањо ја служеше во домот „Света Марта“ ја посвети на Жалната

Ватикан Вести

Папата Фрањо молеше за медиумските работници

Папата Фрањо за време на светата Литургија во домот „Света Марта“ молеше за вработените во средствата за јавно информирање, да помагаат на луѓето како не би се чувствувале изолирани. Папата

Ватикан Вести

Папата молеше за оние кои не можат да реагираат, бидејќи се уплашени од пандемијата

Папата Фрањо на Светата Литургија на 30 март 2020 година во домот Света Марта го молеше Бога да им помогне на оние кои се уплашени од корона вирусот, а во

Ватикан Вести

Папата се заблагодари на сите оние кои се грижат за луѓето во тешкотии

Папата Фрањо на светата Литургија во домот „Света Марта“ своите мисли повторно ги упати на болните, старите луѓе кои се сами, семејствата кои немаат доволно за живот, и изарази благодарност

Ватикан Вести

Молитва на Папата за оние кои овие денови плачат

На светата Литургија во домот Света Марта, папата Фрањо се молеше за оние кои трпат во овој тажен момент. Во проповедта во недела 29 март 2020 година, потсети дека и

Ватикан Вести

Папата: Започнуваме да ги гледаме луѓето кои се гладни

Папата Фрањо на светата Литургија во домот Света Марта повторно се молеше за семејствата кои започнуваат да ги трпат последиците од пандемијата од коронавирусот. Папата во проповедта се осврна на