Tag "проповед"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Христијаните се браќа и сестри љубени од Отецот

На празникот преобраќање на свети Павле, 24 јануари 2018 година и на завршувањето на Молитвената осмина за единство на христијаните, Светиот Отец ја предовеше Екуменската вечерна молитва во базиликата Свети

Ватикан Вести

Папата: Навестувањето не смее да биде млако

Папата Фрањо на 26 јануари 2018 година славеше света Миса во домот Света Марта при што размислуваше за тоа како да се пренесува верата.

Ватикан Вести

Христијанската вера е храбра и се раѓа од молитвата

Вчерашното Еванелие според Марко ни зборуваше за оздравувањето на лепрозниот, а денес за оздравување

Ватикан Вести

Папата: Исмејувањето на најслабите е дело на сатаната

Што е тоа во нас што нѐ тера да се потсмеваме на најслабите? – праша папата Фрањо на првата проповед

Ватикан Вести

Папата: Плачот на Младенецот нека ја разбуди нашата рамнодушност

Папата Фрањо ја предводеше светата Литургија по повод празникот на Рождеството Христово

Вера Проповеди

Слово Божјо за денес: Времето не е неограничен ресурс

 (…) Исус го раскажува примерот за богатиот човек на кој нивата му родила многу.

Вера

Слово Божјо за денес: Дали знаеме да се радуваме?

Од Светото Евангелие според Лука (15, 1-10)