Tag "наука"

Врати се на почетна
Ватикан

Страдањето не се отстранува убивајќи го човекот кој страда

Папата повика да се шири поимот наука, кој се става во служба, а не кој поради селекција и културата на отфрлање ги предлага само патиштата на смртта, со уверување дека

Ватикан

Папата: Абортусот е напад врз животот

„Степенот на напредок на една цивилизација се мери преку нејзината способност да се грижи за животот, како на нероденото дете, така и на возрасниот, како на емигрантите,