Tag "Молитвена осмина за единство на христијаните"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата: Гостољубивоста припаѓа на христијанската тардиција, да се отвориме за доброто на сите

Не смееме да дозволиме да нè привлече логиката на светот, туку треба да ги слушаме малите и сиромашните, затоа што Бог преку нив сака да ни ги испрати своите пораки

Вести Свет

Бегалската криза во центарот на Молитвената осмина за единство на христијаните

На 18 јануари започна Молитвената осмина за единство на христијаните, во рамките на која христијаните од различните Цркви се повикани на средба и заедничка молитва.

Вести Македонија

Во Скопје одржана Молитвена осмина за единство на хрстијаните

Во склоп на Светската молитвена осмина за единство на христијаните која се одбележува од 18 – 25 јануари 2019, одржани се две екуменски молитвени средби во Скопје: во недела 20

Ватикан Вести

Папата на Молитвената осмина за единство на христијаните: Делете ги меѓусебно добиените дарови

Папата Фрањо продолжува заедно со православните и англиканските претставници да се ангажира за единство на христијаните

Ватикан Вести

Започна Молитвената осмина за единство на христијаните

Со Вечерна молитва во базиликата Свети Павле надвор од ѕидините, која ја предводеше папата Фрањо на 18 јануари 2019 година започна молитвената осмина за единство на христијаните

Ватикан Вести

Папата: Христијаните да бидат сведоци на вистинската праведност

Во петок на 18 јануари започнува Молитвената осмина за единство на христијаните во чиј фокус е вистинската праведност и поддршката на најслабите.

Ватикан Вести

Папата во порака на Твитер ја истакна вредноста на молитвата

„Десницата Твоја, Господи, се прослави со сила; десната рака Твоја, Господи, го уништи непријателот.“ (2Мој. 15, 6)“ Таа реченица е избрана за тема на овогодинешната Молитвена осмина за единство на

Ватикан Вести

Папата на твитер пишува за единството на христијаните

Пораките на папата на твитер во последната недела првенствено беа во знакот на Молитвената

Ватикан Вести

Заврши Молитвената осмина за единство на христијаните

Автентично помирување меѓу христијаните ќе се оствари единствено ако можеме да си ги признаеме

Колумни Свет

Молитвена осмина за единство на христијаните

Од 18 до 25 јануари се одржува Светската молитвена осмина за единство на христијаните, со цел да се поттикне екуменската димезнија меѓу сите христијани.