Tag "Македонска православна Црква"

Врати се на почетна
Вести Македонија

Кардиналот Пуљиќ се сретна со поглаварот на МПЦ – ОА г.г. Стефан

На 20 ноември 2017, за време на својата пасторална посета на Црквата во Македонија надбискупот и митрополит Врхбосански кардиналот Винко Пуљиќ се сретна со Архиепскопот Охридски и Македонски г.г. Стефан

Вести Македонија

Бискупот Стојанов присуствуваше на прославата 50 годишнина од возобновувањето на Охридската Архиепископија

По повод педесет годишнината од возобновувањето на Охридската архиепископија, Н.В.П. монс. др. Киро Стојанов, Скопски бискуп и Апостолски егзарх во Македонија, присуствуваше на свечената академија која се одржа во соборната

Вести Македонија

Бискупот Стојанов се помоли пред моштите на свети Јоаникиј Ракотински

Во четврток 28 септември 2017 година, Скопскиот бискуп и Апостолски егзарх во Македонија,

Македонија

Бискупот Стојанов и монс. Јуришиќ остварија средба со Архиепископот на МПЦ-ОА г.г. Стефан

На 7 мај 2015 година во просториите на Македонската православна архиепископија во Скопје, Скопскиот бискуп и Апостолски егзарх во Македонија,