Tag "Лесото"

Врати се на почетна
Ватикан

Помош од Папата за жртвите од сушата во Лесото

Папата Фрањо донираше 400 илјади долари за владата на Лесото како помош за соочување со тешката суша која ја погоди таа држава и цела јужна Африка.

Ватикан

Папата: Биде луѓе на постојана и длабока молитва

Грижа за најранливите во општеството, грижа за здрави семејства кои ќе можат да дадат многу нови звања и упорност во молитвата – е ставено акцент во говорот до епископите