Tag "крв"

Врати се на почетна
Вера Сведоштва

Молитвата ја менува структурата на крвта

Од самиот почеток верниците знаат за моќта на молитвата, која се покажува во сите ситуации од животот. Во болест и радост, страдања и расеаност. Меѓутоа, токму поради таквата карактеристика, молитвата

духовнитекстови Размислување Свет

Божественото Срце на Исус Христос

Од Божественото Пресвето Срце Исусово на крстот прободено потекле крв и вода. Какво е тоа Пресвето Срце, тоа Божјо Срце? Најдобро за тоа ни зборува она што се случило само

Ватикан

Коагулираната крв на свети Јануариј во присуство на Папата стана полутечна

За време на посетата на папата Фрањо во катедралата во Наполи во сабота 21 март, се случи чудо со „Крвта на свети Јануариј”, кое инаку вообичаено се случува само на