Tag "Конгрегацијата за богослужба и светотаинска дисциплина"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Кардиналот Сарах останува на својата должност и со навршени 75 години од животот

Префектот на Конгрегацијата за богослужба и светотаинска дисциплина кардиналот Роберт Сарах од Гвинеја кој во понеделникот на 15 јуни го прослави својот 75 роденден потврди на својот официјален профил на

Ватикан Вести

Надзор на лебот и виното наменети за Евхаристијата

Конгрегацијата за богослужба и светотаинска дисциплина на 8 јули 2017 година објави окружно