Tag "Жива Пештера"

Врати се на почетна
Вести Македонија

Струмица: Дворот на црквата се претвори во Витлеем

Во сабота, 5 јануари 2019 младите и децата од веронаучната група од парохијата „Раѓање на свети Иван Крстител“ – Струмица по завршувањето на Деветница

Вести Македонија

Рождество Христово во парохијата „Свети Иван Крстител“- Струмица

На празникот Рождество Христово во парохиската црква „Свети Иван Крстител“ – Струмица се служеше света Литургија која ја предводеше о. Гоце Костов, во заедништво со парохискиот викар о. Атанас Сирачев.

Вести Македонија

Струмица: Дворот на црквата ќе се претвори во градот Витлеем

Во четврток 5 јануари 2017 година во парохиската црква Свети Иван Крстиел – Струмица со почеток во 17.00

Македонија

Витлеем во Струмица

Во вторник, 5 јануари 2015 година дворот на црквата Свети Иван Крстител – Струмица се претвори за кратко во јудејското гратче Витлеем.