Tag "духовен текст"

Врати се на почетна
Вера Духовност Колумни

Какви олтари градиме?

Најголемата религија на современиот човек е егоизмот. Олтарите за славење на оваа религија се местата на потрошувачката… во кои човекот настојува да го задоволи своето лажно „јас“.

Вера Духовност

Измоли ја оваа молитва на Задушница

Молитва на света Матилда за душите во чистилиштето…

Вера Духовност

Знаци кои ни укажуваат на недостаток на понизност

Понизноста е крепост која сите треба да ја развиваме за што повеќе да се сообразиме со Христос.

духовнитекстови Размислување

Повикот за семејство и умртвувањето

„Кој сака да врви по Мене, нека се одрече од себе, и нека го земе крстот свој и нека оди по Мене. Зашто кој сака да ја спаси душата, ќе