Tag "Даблин"

Врати се на почетна
Вести Свет

Андреа Бочели е радосен што ќе пее во Даблин за Папата и семејствата

Тенорот Андреа Бочели на 25 август ќе пее за папата Фрањо и семејствата од целиот свет, на Фестивалот за семејства кој ќе се одржи во рамките на Светската средба за

Ватикан Вести

Светска средба за семејствата – дар за Црквата веќе 25 години

Даблин е градот кој папата Фрањо го избра за следната Светска средба на семејствата која ќе се одржи од 21 до 26 август на тема „Евангелието за семејството – радост

Ватикан Вести

Папата одреди потполн опрост по повод Светската средба на семејства во Даблин

И оние кои преку медиуми ќе ја следат Светската средба на семејства која во присуство на Папата ќе се одржи во август оваа година во Даблин, ќе може да добие

Ватикан Вести

Папата ќе го посети Даблин

Папата Фрањо ќе го посети Даблин на 25 и 26 август по повод 9. Светска средба на семејства. Веста за претстојната посета ја објави самиот Папа,

Вести Свет

Даблин очекува 100.000 луѓе за Светска средба на семејствата

Околу 40.000 делегати и 100 000 луѓе од целиот свет ќе земат учество на завршната света Литургија за Светска средба на семејствата, која ќе се одржи во август 2018 година,

Вести Свет

Започнаа подготовките за Светскиот ден на семејства 2018

Започна одбројувањето за 9. Светски ден на семејства, кој ќе се одржи од 21 до 26 август 2018

Ватикан Вести

Папата: Семејството продолжува да биде радосна вест за светот

Семејството втемелено на заедништво на маж и жена кое е отворено за животот во сите негови стадиуми