Tag "ветување"

Врати се на почетна
Вера Духовност

Мајска побожност

Месецот мај посветен на Марија е една народна побожност која со векови била вкоренета меѓу верниците. Црквата оваа традиција ја поддржала

Ватикан Вести

Небото е средба со Господ

Небото не е како што некој мислат, досадно место, туку средба лице во лице со Исус – истакна папата Фрањо во петок 27 април 2018 година за време на литургиското

Ватикан Вести

Папата: Кога Бог ќе даде некој дар, тој дар е неотповиклив

Кога Бог ќе даде некој дар, тој дар е неотповиклив; не го дава денес за да го го земе утре.

Вера Сведоштва

Свети Јоаким и света Ана

Денешната Евхаристиска Слава ни нуди можност да го искусиме блаженството на оние кои