Tag "Божиќ"

Врати се на почетна
Вести Македонија

Средба на бискупот Стојанов со Богопосветените лица од Скопје

На 23. декември 2017 година, Богопосветените лица од градот Скопје го посетија Скопскиот бискуп

Ватикан Вести

Папата: Никогаш не се карајте пред децата

Свесен сум дека без вашето работење, работата на Црквата не би била добра – рече папата Фрањо во Ватикан, на 21 декември 2017 година, честитајќи го Божиќ и заблагодарувајќи им

Вера Духовност

Кога e Божиќ?

Божиќ почнува кога навистина ќе го почувствуваш другиот како свој ближен и кога ќе престанеш да ги занемаруваш неговите потреби сфаќајки дека директно Бог преку нив ти зборува.

Ватикан Вести

Верата која е само интелектуална или млака е само идеја

Божиќ е празник на верата кој ни ги отвора очите за да го отфрлиме тоа што е непотребно, погрешно, зло и лажно и да го видиме она важното, вистинското, доброто

Ватикан Вести

Папата: Ако го тргнеме Исус, што останува од Божиќ

На третата недела од адвентот која ја нарекуваме „недела на радоста“ – рече Папата

Вести Македонија

Фотографијата на Верица Гунчева е првонаградена на фотоконкурсот

На фотоконкурост распишан од интернет порталот Католици.мк победи фотографијата испратена од Верица Гунчева од Струмица. Второнаградената фотографија е испратена од Стојан Ичев, а третонаградената е фотографијата на Ристо Ичев. Авторите на

Вера Духовност

Дали сум Марија или Ева?

Марија во мене победува во тој момент кога свесно се одлучувам за понизност. Кога прифаќам и се држам до мајчинството и дарот на животот, кога не се плашам од животот.

Вести Македонија

Божиќна Архиерејска Литургија во Нова Маала

На првиот ден од Рождеството Христово, 7 јануари 2017 година Скопскиот бискуп и Апостлски егзарх