Tag "Божиќ"

Врати се на почетна
Ватикан

Божиќното славење во знакот на Светата година

Светиот Отец се подготвува за Божиќното литургиско славење и за свршетокот на годината. Аудеинцијата во среда ќе изостане. Папата на Бадник со почеток во 21.30 часот ќе ја предводи светата

Македонија

Скопје: Духовна обнова за Божиќ

На 21 декември 2015 година во катедралата Пресвето Срце Исусово во Скопје се одржа предбожиќна духовна обнова за свештеници и монахињи на тема „Бидете милосрдни како вашиот Отец небесен“

Ватикан

Неопходни крепости за служење во Римската Курија

Папата Фрањо во божиќното обраќање до членовите на Куријата понуди список на „потребни крепости“ за оние кои сакаат плодно да служат на Црквата.

Ватикан

Папата размени Божиќни честитки со вработените во Ватикан

Близината на Божиќ е прекрасен повод за да се собереме и едни на други да си честитеме – рече Светиот Отец на вработените во Светиот Престол и Управата на градот

Ватикан

Восхитување за доаѓањето Христово

Во наговорот пред молитвата Ангел Господов папата Фрањо изрази надеж дека неодамнешните меѓународни договори ќе ја подобрат меѓународната ситуација.