Tag "Божиќен пост"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата: Да дозволиме Бог да нè утеши

Состојбата на христијанинот мора да биде состојба на утеха па и во лошите моменти.

Вера Духовност

Папата: Божиќниот пост ни покажува што е најважно

Божиќниот пост нè повикува да се подготвиме за Господовото доаѓање, да Го препознаеме во браќата, да научиме да љубиме. Ви пренесуваме некои мисли од папата Фрањо за тоа време со

Ватикан Вести

Можам ли да променам нешто во своето однесување за да го подготвам патот за Господ?

Мораме да ги намалуваме толкуте грубости кои се предизвикани од горделивоста и ароганцијата.

Ватикан Вести

Личениот однос со Бог е првиот услов за соочување со проблемите

Луѓето бараат интелегинтни суштества на другите планети, но малку се оние кои ги бараат и проучуваат знаците на живото битие кое ја создало вселената.

Ватикан Вести

Папата: Градете мир во сопствената душа, во семејството и во светот

Божиќниот пост е време за помирување и подготовка за доаѓањето на Кнезот на мирот.

Ватикан Вести

Папата: Божиќниот пост е време за прочистување на верата

Божиќниот пост има три димензии: минато, иднина и сегашност.

Вера Духовност

Единствено што треба да се промени сме јас и ти

Единствено што треба да се промени сме јас и ти.

Вера Семејство

Малку поинакви совети за божиќната подготовка

Често за време на Божиќниот пост поминуваме задлабочени во предбожиќните грижи: