Tag "блудниот син"

Врати се на почетна
Вера Проповеди

Недела на блудниот син

Оваа недела размислуваме за Евангелието според Лука во кое се зборува за параболата за блудниот син

Ватикан

Никој не може да ни го одземе достоинството на деца Божји

И во најгрдиот момент во животот Бог ми простува и сака да ме прегрне – тoа е централната мисла во Јубилејот на милосрдието која папата Фрањо ја повтори во катехезата