Tag "аудиенција"

Врати се на почетна
Ватикан

Папата го прими ерменскиот патријарх

Папата Фрањо на 9 април ги прими во аудинција членовите на патријаршискиот синод на Ерменската католичка црква. Во таа прилика молеше за жртвите на тој „сакан народ“ кои пострадаа во

Ватикан

Животот не престанува пред гробниот камен

Ајде со сето свое срце да навлеземе во тајната, која Литургијата на Црквата ни ја нуди во пасхалното тродневие и да ги доживееме страдањата, смртта и воскресението на Исус.

Ватикан

Папата повика на молитва за следната синода

На Генералната аудинција, папата Фрањо на собраните верници ги повика на молитва за текот и успехот за претстојната синода за семејство, која ќе се одржи во октомври.

Ватикан

Ангел Господов: „Сакаат да Го видат Исус“

На луѓето кои денес „сакаат да Го видат Исус, можеме да им понудиме три работи: Евангелието, распетието и сведоштвото за доследно живеење на верата – рече Светиот Отец пред пладневната

Ватикан

Папата ги прими управителите на Сан Марино

Светиот Отец ги прими капетаните управители на Република Сан Марино, при што се истакнати добрите односи помеѓу Светиот Престол и Сан Марино

Ватикан

Со нетрпение ја очекувам посетата на Босна и Херцеговина

Светиот Отец ги прими епископите на Босна и Херцеговина по повод нивната посета „Ад лимина“. „Лично, со нетрпение ја очекувам посетата на вашата татковина на 6 јуни

Ватикан

Папата: Молам да се прекине прогонот на христијаните

Го молам Господ Кој е извор на секое добро за дарот на мирот и слогата (за Пакистан) и прогонството на христијаните кој светот настојува да го сокрие да заврши и

Ватикан

Папата Фрањо: Училиштето е ориентир на општеството

„За предавање на содржини е доволен еден компјутер, но за да разбереш како се сака и кои се вредностите во животот, кои создаваат хармонија во општеството е потребен добар наставник”,

Ватикан

Не постои грев кој Бог не може да го прости

Светите Тајни се место на Божјата нежност кон луѓето, односно конкретен начин кој Бог го смислил за да нè прегрне не срамувајќи се од нас и нашите ограничување, рече папата

Ватикан

Папата: Староста е повик и послание

Светиот Отец зборуваше за вредноста и важноста на улогата на дедовците, бабите и останатите стари луѓе членови на семејството и општеството. Нивната молитва е дар и богатство за Црквата.