Tag "апостолска ревност"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата моли за Украина, Израел и Палестина: Војната е секогаш пораз

По катехезата на Генералната аудиенција одржана во среда 6 декември 2023 година во салата Павле VI, папата Фрањо ја заврши аудиенцијата спомнувајќи ги оние кои страдаат поради конфликтите кои зафаќаат

Ватикан Вести

Генерална аудиенција: Посланието не е пасторален прирачник што треба да се применува, туку дело на Светиот Дух

На Генералната аудиенција, папата Фрањо го поздрави мноштвото луѓе во салата Павле VI, но не ја прочита катехезата; рече дека е многу подобар, но дека се изморува ако премногу зборува.

Ватикан Вести

Генерална аудиенција: Катери Текаквита, извонреден живот во малите нешта

Навестување на Евангелието во едноставноста на животот целосно посветен на молитвата и служењето на најслабите е сведоштвото на првата домородна жена од Северна Америка прогласена за светица. За неа на

Ватикан Вести

Генерална аудиенција: На Црквата и се потребни срца како она на света Тереза

Во центарот на катехезата на папата Фрањо на Генералната аудиенција на 7 јуни 2023 година беше сведоштвото за апостолската ревност на Света Тереза од Детето Исус, црковна учителка. На плоштадот

Ватикан Вести

Генeрална аудиенција: Во името на Бога не се убива, но за Него може да се даде животот

На Генералната аудиенција во среда, папата Фрањо зборуваше за сведоштвото на мачениците кои не се херои, туку зрели христијани во верата и кои, како што повторно нагласи, денес се побројни