Tag "антисемитизам"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата прими делегација рабини од Светскиот конгрес на Евреи од Кавказ

Треба да се сочува сеќавањето затоа што без него нема иднина; освен тоа треба да се штити верската слобода и да се забрани антисемитизмот во целата човечка заедница – тоа

Ватикан Вести

Папата повика на борба против омразата и рамнодушноста

Светиот Отец на 29 јануари 2018 година ги прими во аудиенција учесниците на Меѓународната конференција за одговорност на државите, установите и поединци во борбата против антисемитизмот