Tag "Антиохија"

Врати се на почетна
Вести Свет

По 100 години во Турција ќе се гради нова Црква

Првиот верски христијански објект во модерна Турција ќе припаѓа на Сириската православна антиохиска Црква

Вера Сведоштва

Светите седум браќа маченици Макавејци

Римската мартирологија вели: Свеченото сеќавање од страданијата на светите седум браќа маченици,

Вера Сведоштва

Свети Иван Златоуст

Денес го празнуваме споменденот на свети Иван Златоуст, најголемиот црковен говорник