Македонија

Врати се на почетна
Македонија Размислување

Другиот е чистилиште!

Славниот Сартре, автор на романот Тегобност, се родил во семејство во кое неговите дедо и баба никогаш не разговарале. Кога неговиот дедо се оженил, тој сфатил дека таткото на неговата

Македонија

Хеловен – Ноќ на вештерки сатански празник

„Како да се совлада сатаната“ е името на новиот документарен филм за егзорцизмот, чија премиера ќе се одржи на 31 октомври во Варшава. Во филмот авторот Михал Кондрат разговара со

Македонија

Свештеничко ракополагање на Марјан Јефтимов

На 12 октомври 2013 година во Јастребарско, за свештеник на Крижевската епархија, Р. Хрватска е ракоположен о. Марјан Јефтимов. Ѓаконско ракополагање прими на 22 септември 2013 година.

Македонија

Грегоријанскиот богословски хор од Ѓаково одржа концерт во катедралата во Скопје

Во неделата на 27 октомври 2013 година во Скопската катедрала „Пресвето Срце Исусово“ гостуваше грегоријанскиот богословски хор „Coram Domino” од Ѓаково,

Македонија

Духовни вежби за сестрите Евхаристинки – провинција Божјо провидение

 Од 21 до 26 октомври 2013 свештеникот од Дружбата на асумпционисти о. Петар Љубас одржа духовни вежби за сестрите Евхаристинки – провинција Божјо провидение во Македонија.

Македонија

Во катедралата во Струмица прославен Светскиот мисиски ден: Секој може да допринесе за мисионерското послание на Црквата

Во недела 20 октомври, кога на посебен начин се моли за мисионерското послание на Црквата, во Катедралата „Успение на Пресвета Богородица“ во Струмица се служеше света Архиерејска Литургија,

Македонија

Архиерејска Литургија во Катедралата во Струмица на Мисиска недела

Во недела 20 октомври во Катедралната црква „Успение на Пресвета Богородица“ во Струмица ќе се служи света Архиерејска Литургија,

Македонија

Четворица дипломирани богослови примија ниски чинови

Последниот ден од Свештеничките духовни вежби 2013 – во Охрид, кои се одржаа од 15 до 18 октомври под водство на монс. д-р Ратко Периќ,

Македонија

Свештенички духовни вежби во Охрид 2013

Од 15 до 18 октомври во Охрид во Католичкиот пасторален центар – Свв. Кирил и Методиј – се одржуваат годишните Свештенички духовни вежби. Водител на Духовните вежби е Н.В.П. д-р

Македонија

Kонцерт во Скопската катедрала на богословскиот грегоријански хор „Coram Domino” од Ѓаково, Хрватска

На 27 октомври 2013 година во Скопската катедрала ќе гостува богословскиот грегоријански корален хор “Coram Domino” од Ѓаково.