Archive

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата за христијанскиот придонес за иднината на Европа

На 28 октомври 2017 година, попладне, папата Фрањо се обрати на учесниците на конференцијата

Ватикан Вести

Папата ги повика световните институти да не се изолираат

Во времето во кое живееме заради тешкотиите можеме да паднеме во искушение да се изолираме

Ватикан Вести

Папата инсистира да се штити човековото достоинство

На 28 октомври 2017 година, во Ватикан, папата Фрањо ги прими учесниците на конференцијата за меѓународно хуманитарно право, која овие денови се одржува во Рим.

Вера Проповеди

Каква земја сме?

Сеачот не може да остане дома. Излегува од својот дом и со себе го носи семето кое го сее на отворено.

Вера Духовност

Христос Цар

Кое е вистинското царство на Исус? Она на Оној кој љуби, кој опростува, кој бара заедништво со

Ватикан Вести

Објавен распоредот за литургиските славења на Папата

Апостолско патување во Чиле и Перу од 15-22 јануари 2018 година, Миса на 2 ноември

Вера Сведоштва

Свети Јуда Тадеј

Денес се празнуваат светите апостоли Симон и Јуда: првиот бил наречен Хананеец или „Ревнител“, а другиот Тадеј, што значи „Великодушен“. (…)

Ватикан Вести

Папата го посети римското претставништво на Scholas Occurrentes

Папата Фрањо на 26 октомври 2017 година го посети римското претставништво на Фондацијата

Ватикан Вести

Папата разговараше со астронаути од Вселенска станица

На 26 октомври 2017 година Папата Фрањо преку видео врска разговараше околу 25 минути со членовите

Вера Сведоштва

Света Параскева

Црквата денес ја спомнува света Параскева, монахиња – испосничка, која живеела и делувала во 10. век.