Archive

Врати се на почетна
Ватикан

Папата: Бескрајноста на Божјото милосрдие

Нека времето на Великиот пост го подготви нашето срце за Божјата прошка и ние да простуваме како и Он односно „заборавајќи“ ги туѓите навреди

Ватикан

Патер Ломбарди ја заврши својата служба во Радио Ватикан

Послание, преобраќање, заедништво – се трите точки кои патер Федерико Ломбарди ги истакна на Литургијата во римската црква Света Марија во Транспонтина

Ватикан

Медицинска станица за бездомници на плоштадот Свети Петар

Италијанското здружение „Солидарна медицина“ се заблагодари на Светиот Отец за просториите за давање здравствена заштита на бездомниците и луѓето

Ватикан

Папата: Спасението доаѓа од Бога, а не од моќта и парите

Божјото спасение не доаѓа од моќта или парите, ниту од клерикални или политички сојузи, туку од малите и едноставните работи – рече Светиот Отец

Ватикан

Нова ера на братското пријателство

Историјата ни го остави товарот на недоразбирањето и недовербата, но мачениците на нашите Цркви се „семе за единство“. На нив е можно да се изгради „новото време“ на братството