Филипинската Црква започнува национална молитвена кампања против коронавирусот: Секој ден една десетка од Бројаницата

Филипинската Црква започнува национална молитвена кампања против коронавирусот: Секој ден една десетка од Бројаницата

Филипинската епископска конференција започнува национална кампања во која во во многу земји од Голема Богородица 15 агуст до 15 септември секојдневно ќе се молат десет „Радувај се Маријо“ за запирање на пандемијата од Ковид-19.

Ќе се моли по сите парохии, богословии и католички училишта и останати институции се истакнува во соопштението на интернет страниците на Филипинската бискупска конференција. Епископите во 2013 година ги посветија Филипините на Мајка Божја во склоп на 500 годишнината од христијанството во таа островска земја која се слави на 16 март 2021 година.

Филипините се најтешко погодена земја во Југоисточна Азија.

Ватикан њуз/к.мк

Категорија: Вести, Свет

За авторот