Седница на Кардиналскиот совет за реформи на Римската курија

Во понеделник 11 април во Ватикан Кардиналскиот совет за реформа на Куријата го започнаа новото советување. Средбата ќе трае до среда 13 април, а присуството на Папата е предивдено да биде на првите два дена. Задача на Кардиналскиот совет е да изработи предлози за реформи во Римската курија.

На последната седница на почетокот од месец февруари се разговараше за прашања поврзани со Конгрегацијата за богослужби и Свети Тајни, Државниот секретаријат, како и за синодалноста на Црквата.

На крајот од тридневното советување ќе биде објавено соопштение за текот на 14 седница на Кардиналскиот совет.

РВ/го*ко

Не е дозволено преземање на оваа содржина или делови од неа за понатамошно користење во печатена, дигитална или било која друга форма на умножување без писмена дозвола од редакцијата на Католици.мк
Категорија: Ватикан

За авторот