Свештеници од епархијата „Свети Владимир Велики“ – Париз во посета на Македонија

Свештеници од епархијата „Свети Владимир Велики“ – Париз во посета на Македонија

Во понеделник 20 јуни 2018 година група свештеници од Украинската источно католичка епархија „Свети Владимир Велики“ со седиште во Париз, предводени од Генералниот викар, Романук Михаило и о. Адам Фигурек, а во организација на о. д-р Зоран И. Стојанов ја посетија Катедралната црква „Успение на Пресвета Богородица“ во Струмица и заедно со свештениците од епархијата „Успение на Пресвета Богордица Струмица- Скопје“ измолија Молебен до Пресвета Богородица.

По завршувањето на молебенот се упатија за Радово, каде во парохиската сала свештениците од двете епархии во срдечна и пријателска атмосфера се задржаа во заедништво, разменувајќи ги своите искуства.

Групата свештеници од епархијата „Свети Владимир Велики“ – Париз ходочасти во Македонија во чест на света Мајка Тереза. За време на нивниот престој во Македонија ќе посетат бројни културно историски знаменитости, од кои повќето во Скопје и Охрид.

к.мк

Категорија: Вести, Македонија

За авторот