Распоред за Денови на света Мајка Тереза од 5 до 11 септември во парохијата Радово

 5-ти Септември ( понеделник) – црква Свети Пророк Илија

– Света Литургија во 07,00 часот.

– Молење св. Бројаница  во 20,00 часот.

6-ти Септември (вторник)  – црква Свети Пророк Илија

– Света Литургија во 07,00 часот.

– Молебен во чест на Пресвета Богородица 20,00 часот.

7-ми Септември ( среда)

– Света Литургија во 07,00 часот- црква Свети Пророк Илија

– Молење св. Бројаница во 20,00 часот – капела Блажена Мајка Тереза

8-ми септември ( четврток) – црква Свети Пророк Илија

– Св. Бројаница и Св. Литургија во 18,00 часот.

На крајот читање цитати од  Мајка Тереза или кратка презентација за нејзиниот живот.

9-ти септември (петок )

– Света Литургија во 07,00 часот – црква Свети Пророк Илија

– Молебен во чест на Пресвета Богородица во 20 часоткапела Марија од Назарет.

10-ти септември ( сабота)  – црква Свети Пророк Илија

Краток филм или презентација за  Мајка Тереза и св. Литургија во 18 часот.

На крајот подела на ливчиња со цитат од Мајка Тереза

11-ти септември ( недела ) тргнување  од црквата за Скопје, каде ќе се приклучиме на заедничката прослава преку славењето на Света Евхаристија и предвидената програма.

——————————————-

Во сите ДЕНОВИ НА СВЕТА МАЈКА ТЕРЕЗА ВО РАДОВО ќе стојат клечала пред фреската на Мајка Тереза во црквата на располагање за молење. Пред фреската за време на заедничкото молење ќе свети запалена свеќа, а цел ден свежо цвеќе принесено од семејства од парохијата.

ДЕНОВИ НА СВЕТА МАЈКА ТЕРЕЗА во парохијата Радово се организираат и ќе се реализираат заедно со младите и средношколците од парохијата, заедно со сите други попратни активности со кои ќе се одбележи овој блажен час на нашата Црква, а на учество се повикани сите верници од Радово и други места.

к.мк

Не е дозволено преземање на оваа содржина или делови од неа за понатамошно користење во печатена, дигитална или било која друга форма на умножување без писмена дозвола од редакцјата на Католици.мк
Категорија: Македонија

За авторот