Папата ја заврши својата апостолска посета на Македонија

Папата ја заврши својата апостолска посета на Македонија

По 10 часовната посета на  Македонија папата Фрањо се испрати од своите домаќини на Меѓународниот аеродром – Скопје и ја заврши својата апостолска посета на Македонија. Со лет на Алиталија се упати на римскиот аердром „Чампино“.

Се предвидува Светиот Отец на римскиот аердром „Чампино“ да слета во 20.30 часот.

Категорија: Ватикан, Вести

За авторот