Папата учествува на седницата на Кардиналскиот совет

Папата учествува на седницата на Кардиналскиот совет

На 10 декември 2018 година во домот Света Марта во Ватикан, започна 27-та седница на Кардиналскиот совет, која ќе трае до 12 декември.

Ова е 27. состанок на Кардиналскиот советот кој го формира папата Фрањо во 2013 година за да му помогне во раководењето со универзалната Црква и да го проучува нацртот на новата Апостолска конституција за Римската курија

За време на последната средба, која се одржа од 10 до 12 септември годинава, голем дел од работните сесии беа посветени на последните измени на прелиминарниот документ на новата Апостолска конституција за Римската Курија, чиј работен наслов е Praedicate evangelium.

Ватикан њуз/к.мк

Категорија: Ватикан, Вести

За авторот