Папата ги потврди службите на кардиналите Рилко и Турксон

Во вторник 24 септември, Папата Фрањо ги потврди во нивните служби претседателите на Папскиот совет за лаици, кардинал Станислав Рилко и на Папскиот совет за правда и мир, кардинал Петер Туркосн. Папата ги потврди до крајот на нивните мандати кои истекуваат на 31 декември 2013 година, секретарите на двата ватикански совети, монс. Џозеф Клеменс за секретар во Папскиот совет за лаици и монс. Марио Тозо во Папскиот совет за правда и мир.

го*ко

Категорија: Ватикан

За авторот