Неговото страдање воопшто нема да го намали моето

Еднаш еден наш штитеник рани друг… Повикав полиција. Полицаецот од ранетиот човек го бараше името на оној кој го повреди. Не им го даде. После го прашав зошто не ја кажа вистината. А тој ме погледна и ми рече:

„Неговото страдање воопшто нема да го намали моето“.

к.мк

Не е дозволено преземање на оваа содржина или делови од неа за понатамошно користење во печатена, дигитална или било која друга форма на умножување без писмена дозвола од редакцјата на Католици.мк

За авторот