Најава на богослужби за празникот Успение на Пресвета Богородица

Најава на богослужби за празникот Успение на Пресвета Богородица

Во пресрет на празникот Успение на Пресвета Богородица, во вторник на 27 август 2019 година со почеток во 19.00 часот епикопот Киро Стојанов Скопски бискуп и епископ Струмичко – скопски ќе служи света архиерејска Литургија во парохиската црква „Успение на Пресвета Богородица“ во Нова Маала. Парохијата и со тродневница ќе се подготвува за патрониот празник, започнувајќи ја од недела 25 август со почеток од 19.00 часот

По повод патрониот празник на Катедралната црква „Успение на Пресвета Богородица“ – Струмица, на 28 август 2019 година со почеток во 10.30 часот, Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов, Скопски бискуп и епископ Струмичко – скопски ќе служи света Архиерејска Литургија во заедништво со свештеници од Струмичко – скопската епархија и Скопска бискупија.

к.мк

Категорија: Вести, Македонија

За авторот