Tag "Јурковиќ"

Врати се на почетна
Вести Свет

Надбискупот Јурковиќ: На глобалната криза постои само глобален одговор

Постојаниот набљудувач на Светиот Престол при ООН во Женева, надбискупот Иван Јурковиќ во разговор за Катпрес на 18 мај ја истакна неопходноста од мултилатеризам и помош на сиромашните земји во

Вести Свет

Пакетот за репродуктивното здравје не може да вклучува абортус

Светиот Престол потврдува дека терминот род се однесува исклучиво на идентитетот и биолошката