Tag "Јудита"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Генерална аудиенција: Бабите и дедовците се луѓе со таленти, кои треба да бидат ценети

Во катехезата на Генералната аудиенција, папата Фрањо зборуваше за Јудита, библиска хероина, како пример за придонесот што постарите можат великодушно да им ги дадат на семејствата и општеството; односот меѓу

Ватикан Вести

Папата: Никогаш не наметнувајте услови на Бог

Имајте доверба во Божјата провидоносна грижа, но притоа правете сѐ што е во ваша моќ