Tag "Југоисточна Европа"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата Фрањо го прими во аудиенција претседателот на Албанија

На средбата станало збор за ситуацијата во Југоисточна Европа

Свет

Во Крижевци почина фоколаринот Иван Брегант

Во недела 17 мај во Крижевци почина Иван Брегант, фоколарин, кој од 1966 до 2008 година е соодговорен за движењето на Фоколарините на подрачјето на Југоисточна Европа.

Свет

Југоисточна Европа: Предизвикот на мешаните бракови

„Постојат проблеми поради поинаквата визија за бракот и неговата светатаинственост, но треба да се придружуваат сопружниците на патот на верата, бидејќи разликите водат кон релативизам