Tag "Јад Вашем"

Врати се на почетна
Вера Сведоштва

Поранешниот Скопскиот бискуп Чекада е праведник меѓу народите

Монсињор Смиљан Чекада, Скопски бискуп (1940-1967) Јад Вашем го прогласи во 2010 година за праведник меѓу народите.

Колумни

Проверка на факти: Дали Папата навистина му бакнува рака на Рокфелер?!!

Сигурно сте сведоци на повеќе фотографии и објави на социјалните мрежи во кои одредени црковни лица се поврзуваат со најразновидни теории на заговор, па дури и самиот Папа.