Tag "јавни вернички друштва"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Ватикан: Нова одредба на Папата за основање јавни вернички друштва со епископско право

Дијацезантскиот епископ мора „да добие писмено одобрение од Дикастеријата за институциите за посветен живот и дружби за апостолски живот“ пред да издаде одлука за основање на јавно верничко друштво со