Tag "Царице небесна"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата: Црквата постои заради навестување на Евангелието

Црквата постои заради навестување на Евангелието, што е нејзино главно и трајно послание

Ватикан Вести

Папата: Да го ставиме Бог во центарот на својот живот

Нека замолкне оружјето и нека надвладее добрата волја за дијалог, за земјата да постигне мир и развој – повика папата Фрањо во својот апел од прозорецот на Апостолската палата во

Ватикан Вести

За да се прекинат војните потребни се молитва и покора

Во Фатима Пресвета Богородица го избра невиното срце и едноставноста на малите Фрањо, Јацинта

Ватикан Вести

Папата: По пат на дијалог да изградиме мир

На 30 април 2017 година, папата Фрањо на плоштадот Свети Петар прими десетици

Ватикан Вести

Папата: Милосрдието е клучот за живот со вера

Да не заборавиме дека милосрдието е клучот за живот со вера и конкретен облик преку кој

Ватикан Вести

Папата: Последниот збор повеќе го нема смртта, туку животот

Првиот ден по Воскресението – на Светол понеделник – папата Фрањо се обрати на верниците

Ватикан

Светиот Дух нè поучува во Христовата наука

Да се биде христијанин не значи на прво место да се припаѓа на одредена култура или да се вклопуваш во одредена наука, туку пред сè да го поврзеш сопствениот живот

Ватикан

Царице Небесна: Сите треба да сведочиме дека Христос е жив

Папата Фрањо по молитвата Царице Небесна посака „нашиот начин на комуницирање во Црквата секогаш да има јасен евангелски стил, стил кој ја обединува вистината и милосрдието.“

Ватикан

Папата им го честиташе Велигден на источните христијани

Послео пладневната молитва Царице Небесна, папата Фрањо го честиташе Велигден на источните христијани кои денес го слават и повика на мир во Сирија.

Ватикан

Царице небесна: Апел за заробениците во Сирија

На крајот од светата Литургија со младите на ватиканскиот плоштад папата Фрањо ја предводеше молитвата Царице небесна. Посебно се осврна на верниците заробени во Сирија