Tag "Царице небесна"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Царице небесна: Благодарение на Светиот Дух, верата е секогаш млада

Пред молитвата Царице небесна, папата Фрањо ги поттикна верниците во тешките моменти да го повикуваат Светиот Дух, читајќи го Евангелието. И се фокусираше на богатството на празникот Педесетница и истакна

Ватикан Вести

Папата до лидерите на народите: Не водете го човештвото во пропаст!

По молитвата Царице небесна, папата Фрањо повторно апелираше за крај на војната во Украина, мислејќи и на рибарите и работниците казнети од конфликтот; тој изрази и задоволство од прекинот на

Ватикан Вести

Света Бројаница со Папата на 31 мај, за дар на мирот

Сите заедно да го добиеме дарот што светот го очекува – Папата ги поттикна верниците, семејствата и заедниците на Света Бројаница која ќе се моли на 31 мај во 18.00

Ватикан Вести

Царице небесна: Да му ги принесеме на Бога страдањата на светот

Да се сака без интерес и да се моли за надежите и страдањата на човештвото. Ова се поуките што ги истакна папата Фрањо во своето пладневна обраќање пред молитвата Царице

Ватикан Вести

Царице небесна: Со Светиот Дух стануваме мажи и жени на мир

Колку повеќе чувствуваме дека нашето срце е вознемирено, толку повеќе се чувствуваме нервозни, нетрпеливи, лути одвнатре, толку повеќе треба да му се молиме на Господа за Духот на мирот. Светиот

Ватикан Вести

Близина на Папата со верниците во Кина

На крајот од молитвата на Царице небесна, во недела 22 мај 2022 година, папата Фрањо потсети на претстојниот празник на Пресвета Богородица, Помошничка на христијаните, која е посебно се чествува

Ватикан Вести

Папата: Во свет каде растат воените тензии, новите светци вдахнуваат патишта на дијалог

На крајот од светата Литургија за канонизација, папата Фрањо ги повика оние кои имаат, како што рече, големи одговорности: да бидат протагонисти на мирот, а не на војната. Тој ги

Ватикан Вести

Царице небесна: Да го слушаме, да се сретнеме и да го следиме Исус

Христијаните се повикани да бидат деца кои слушаат. Во своето пладневно обраќање, папата Фрањо ги охрабри верниците да најдат време за Божјото Слово, да откријат дека Тој ги сака и

Ватикан Вести

Папата повика на молитва за жртвите од експлозијата во Куба

По молитвата Царице небесна, Папата се спомна на сите мајки, на денот посветен на нив и беатификацијата на мисионерката Агучита. Се осврна на Светскиот ден на молитва за духовни звања

Ватикан Вести

Папата повика секојдневно да се моли Света Бројаница за мир

По молитвата на Царице небесна, Папата потсети на луѓето кои страдаат од последиците на војната и гледајќи во Украина, потсети на денешната традиционална молитва до Пресвета Богородица од Помпеја.