Tag "Тома"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата Фрањо: Размислувајте за Божјото неизмерно милосрдие

Во Божјото простување да откриеме радост, милосрдие и надеж – поттикна папата Фрањо за време на евхаристиското славење на плоштадот Свети Петар на 8 април 2018 година,

Ватикан

Папата Фрањо: И ние како Тома сакаме да го сретнеме Исус

Како што апостол Тома на крајот дошол до верата и се нашол пред „Месијата полн со благост, милосрдие и нежност“, така и ние од длабочината на срцето сакаме да се